• noviembre 2010
  L M X J V S D
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  

Oberta la veda a la violencia contra les dones

Carta oberta de la responsable de l’Àrea de la Dona d’Intersindical

Sé que ja s’ha dit que amb la supressió del Ministeri d’Igualtat s’ha obert la veda. Que sembla que aquests espècimens de mascles estaven amagats després de la porta del ministeri, esperant agotnats que es destruïra el que tant els tocava els nassos, per a poder eixir i campar a pler agredint-nos a les dones mitjançant l’insult groller i l’acudit fàcil i guarro, reminiscent d’anteriors èpoques en les quals les dones no podíem tenir ni veu, ni vot. Ni en l’espai públic ni en el privat, on estàvem sotmeses a la voluntat de pares, germans o esposos.

Hauríem de preguntar-nos què li passa a aquesta societat, que durant enguany ha pogut assistir a l’execució de 71 dones, assassinades a les mans de energúmens els esquemes dels quals -no ens enganyem- no estan en absolut allunyats dels qui amb la paraula ens agredeixen.

Què li passa quan un mitjà públic no només no cessa a delinqüents declarats pederastes, sinó que damunt incentiva i dóna crèdit a altres més casposos encara. Què li passa quan compra premsa en la qual es continua agredint a les dones. En la que s’anuncien prostíbuls que amaguen darrere la cortina l’esclavitud de tantes dones i xiquetes.

L’Instituto de la Mujer enviava dimecres una nota de premsa demanant els mitjans de comunicació que no donen cobertura als qui no respecten a les dones, reprovant qualsevol actitud, pública o privada, que pose de manifest una mentalitat masclista i xenòfoba, amb el convenciment que contribueixen a sostenir la discriminació cap a les dones i la violència de gènere.

Avui dijous el personal d’El Mundo es pronuncia en contra de Sostres i s’avergonyeixen que un subjecte així tinga cabuda en aquest mitjà…

Denuncien que a més de les lindezas que havia abocat sobre els seus gustos sexuals per les jovenetes o les seues opinions sobre les feministes, les dones d’esquerres o les sindicalistes i la nostra falta de capacitat intel·lectual, l’articulista d’aqueix periòdic ha escrit coses com que el talent és una cosa connatural a l’home com la bellesa a la dona, o que els abusos sexuals de l’Església als menors són indemostrats i sovint indemostrables, lleus.

Particularment a mi no m’ha suposat cap esforç deixar de comprar els llibres de Sanchez Dragó, ja que mai vaig ser capaç de llegir-li res. Però és que -encara que haguera estat el meu escriptor favorit- hauria deixat de comprar-los pel rebuig que sent cap a la pederastia, cap als homes que compren sexe de xiquetes, les anomenen “zorras” i són capaços de pensar que elles gaudeixen.

Tampoc veig Tele Madrid, però si ho fera en el mateix moment que haguera escoltat les burrades abocades pels tertulians, hauria enviat la meua protesta i deixat de veure la seua programació. I el mateix amb El Mundo, publicació que no compre entre altres coses per les opinions d’articulistes com el tal Sostres.

Tinc la certesa de no ser jo la que està equivocada. Més aviat aquelles persones de la capelleta intel·lectual que -al·legant llibertat d’expressió i acusant-nos a la resta de ser reprimides- signen un manifest de suport contra un reconegut pederasta i continuen aplaudint i rient els acudits d’aquests mascles que l’única cosa que fan és apologia de la violència contra les dones. Confiem que no sorgisca un moviment de suport a Sostres i haguem de veure de nou com s’arrepleguen signatures lloant la seua verborrea, sapiència i professionalitat.

Anomenem les coses pel seu nom, no ens equivoquem. Açò és violència, la mateixa que acaba amb el trist balanç de 71 dones assassinades en el que duem d’any, només per això: per no sotmetre’s a individus de la pitjor mena, molt propera a la d’aquells que ens agredeixen amb la paraula.

Macu Gimeno

Coordinadora de l’Àrea de la Dona
Intersindical Valenciana


19 de novembre de 2010

Publicado originalmente en la web del Área de la Dona de la Intersindical Valenciana.

Traductor

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: